Skip to main content

Els atacs de força bruta són un mètode comú utilitzat pels ciberdelinqüents per guanyar accés no autoritzat a sistemes i comptes. Aquest article explora què són els atacs de força bruta, com funcionen i com les empreses poden protegir-se d’aquests atacs, amb un enfocament especial en com Conekta pot ajudar en aquesta tasca.

Un atac de força bruta implica l’ús de programari per generar i provar una gran quantitat de combinacions de contrasenyes fins a trobar la correcta. Aquests atacs poden ser especialment efectius contra sistemes amb contrasenyes febles o predeterminades.

La prevenció d’atacs de força bruta comença amb l’ús de contrasenyes fortes. Això significa evitar contrasenyes comunes o fàcils de endevinar i utilitzar una combinació de lletres, números i símbols. També és recomanable canviar les contrasenyes regularment i no utilitzar la mateixa contrasenya per a múltiples comptes.

L’autenticació de dos factors (2FA) és una altra eina poderosa en la lluita contra els atacs de força bruta. Aquesta capa addicional de seguretat requereix que l’usuari proporcioni una segona forma d’identificació, com un codi enviat al seu telèfon, a més de la contrasenya. Això fa que sigui molt més difícil per als atacants accedir a un compte, fins i tot si aconsegueixen endevinar la contrasenya.

La monitorització de l’accés al sistema pot ajudar a identificar intents d’atacs de força bruta. Això inclou la detecció de múltiples intents fallits d’inici de sessió, que poden ser un indicador d’un atac en curs. Implementar bloquejos temporals després d’un cert nombre d’intents fallits també pot ser efectiu.

A Conekta, oferim una gamma de serveis per ajudar les empreses a protegir-se contra els atacs de força bruta. Això inclou auditories de seguretat per identificar possibles vulnerabilitats, implementació de solucions de 2FA, i formació per a empleats sobre pràctiques segures de contrasenyes. A més, el nostre equip d’experts pot ajudar a establir sistemes de monitorització i alerta per detectar i respondre ràpidament a qualsevol intent d’atac.

Mentre que els atacs de força bruta són una amenaça persistent, amb les estratègies adequades de seguretat, autenticació i vigilància, les empreses poden protegir-se eficaçment. A Conekta, estem compromesos a proporcionar les eines i el suport necessaris per assegurar que els teus sistemes i dades estiguin protegits contra aquests atacs.

Open chat
Hola, estic aqui per ajudar-te